Hoe weet je de restwaarde van een auto?

De restwaarde is het verschil tussen de aanschafkosten en de kosten van afschrijving. De formule: Aanschafwaarde – de afschrijvingskosten per jaar (x het aantal jaar) = restwaarde. Het is belangrijk om vooraf in te schatten hoe lang je van een bepaald product gebruik wenst te maken.

Wat zijn goede 2e hands auto’s?

Dit zijn de 10 beste tweedehands auto’s met een ton of meer op de teller

 • Volkswagen Touareg (2010-2018): Deze VW Touareg van de vorige generatie bewijst dat grote SUV’s net zo duurzaam kunnen zijn als ze eruitzien.
 • Honda Jazz (2008-2015).
 • Honda CR-V (2012-2018).
 • Honda Civic diesel (2012-2017).
 • Lexus RX (2009-2016).

Wat doe je met restwaarde?

De restwaarde helpt om te berekenen hoeveel er per jaar moet worden afgeschreven op een bedrijfsmiddel. Door elk jaar een gedeelte van de aanschafwaarde af te schrijven, kan aan het einde van de levensduur het product mogelijk worden vervangen.

Hoe bepaal je de restwaarde van een pand?

De restwaarde van onroerend goed is dát deel van de historische kosten dat niet wordt afgeschreven, zoals grond. Deze restwaarde wordt in mindering gebracht op de historische kosten. Over het verschil – het afschrijvingspotentieel – wordt afgeschreven.

Wat is een dagwaarde van een?

De dagwaarde is het bedrag dat een auto waard is op het moment van het bepalen van de waarde. Voor de hoogte van het bedrag wordt uitgegaan van meerdere factoren. Direct na het kopen van een nieuwe auto levert u al flink in op de waarde van de auto. Een nieuwe auto is bijvoorbeeld € 25.000 waard.

Wat is de meest betrouwbare occasion?

Betrouwbaarheid komt uit Japan en Zuid-Korea Toyota staat met een 8,7 op de eerste plaats, gevolgd door Suzuki met een nette score van 8,6. Ook Honda, Mazda en Subaru scoren goed. De drie merken halen allemaal een 8,5. Seat staat op de laatste plaats met een 5,2, met daarboven Citroën met een gemiddelde score van 5,8.

Wat is een goede goedkope tweedehands auto?

10 goedkope occasions voor maximaal € 2500

 • Citroën C1/Toyota Aygo/Peugeot 107 (bouwjaren 2005-2010)
 • Opel Corsa (2000-2010)
 • Volkswagen Polo (2000-2008)
 • Kia Picanto (2004-2009)
 • Renault Twingo (2000-2012)
 • Ford Focus (2002-2008)
 • Fiat Punto (2001-2011)
 • Citroën C3 (2003-2008)

Wat is de restwaarde van een auto na 5 jaar?

Rekenvoorbeeld: je koopt een nieuwe BMW 520i, cataloguswaarde: €49.900,-. De (verwachte) restwaarde na 5 jaar bedraagt €20.400,-. Rekensom: (€49.900 – €20.400,-) : 5 jaar = €5.570,- per jaar aan afschrijving.

Hoeveel is de restwaarde van een pand?

Feitelijk is de restwaarde van een pand de waarde die aan het einde van de gebruiksduur aan het pand kan worden toegerekend. Als voorbeeld wordt vaak de sloopwaarde genoemd. De restwaarde van onroerend goed is dát deel van de historische kosten dat niet wordt afgeschreven, zoals grond.

Waar bestaat de cataloguswaarde uit?

De cataloguswaarde is de prijs die u betaalt voor de nieuwe auto, inclusief BTW, BPM en accessoires. Als kenteken deel 1 wordt afgegeven, heeft uw auto op dat moment de cataloguswaarde. Een verzekeraar gebruikt o.a. de cataloguswaarde om de hoogte van de premie te bepalen.

Wat is het verschil tussen dagwaarde en verkoopwaarde?

De dagwaarde van een auto is het bedrag dat de auto waard is op het moment van het bepalen van de waarde. De dagwaarde is dus de huidige waarde van uw auto. Direct na het kopen van een nieuwe auto levert u al in op de waarde van de auto. De auto is bijvoorbeeld € 25.000 waard.

Wat is de verkoopfactuur van de tweedehandswagen?

Bij de aankoop van een tweedehandswagen moet de verkoper u steeds de volgende documenten overhandigen: de factuur Een particuliere verkoper moet u de originele verkoopfactuur voorleggen. De professionele autohandelaar maakt ook nog een nieuwe factuur. Daarop moeten de naam, het adres en het btw-nummer van de verdeler vermeld worden.

Wanneer Kunt u een tweedehandsvoertuig kopen in het buitenland?

Als u een voertuig aankoopt in het buitenland, verloopt de procedure enigszins anders. U kunt een tweedehandsvoertuig aankopen bij een professionele autohandelaar of bij een particulier. De professionele handelaar is verplicht u een waarborg van minstens één jaar te geven. Een particuliere verkoper zal een lagere prijs vragen,

Wat is de btw van een tweedehands wagen?

Als je btw-plichtig bent en het voertuig in kwestie gebruikt hebt voor je beroepsactiviteiten, wordt er 21% btw bij de daadwerkelijk betaalde prijs geteld. Als de tweedehands wagen verkocht wordt door een btw-plichtige autoverkoper, dan wordt de btw van 21% berekend op:

De restwaarde is het verschil tussen de aanschafkosten en de kosten van afschrijving. De formule: Aanschafwaarde – de afschrijvingskosten per jaar (x het aantal jaar) = restwaarde.

Waar krijg ik de beste prijs voor mijn auto?

De goedkoopste optie is je auto aanbieden op online advertentiesites, zoals Marktplaats, Speurders, Autoscout24 en Autotrack. Bij de laatste drie partijen kun je gratis terecht. Bij Marktplaats betaal je 25 euro om vier weken te mogen adverteren.

Hoeveel is een auto na 10 jaar waard?

Sommige modellen houden zelfs hun waarde vast gedurende 4 of 5 jaar, om dan plots te dalen wanneer ze ‘uit de mode’ zijn. Anderen blijven tot 50% of 60% van hun waarde vasthouden na 10 jaar, omdat ze erg gewild zijn. Zeldzaamheid: de zeldzaamheid van een model is vaak een goed teken voor de verkoper.

Wat is mijn auto waard Marktplaats?

Bij Marktplaats wordt de waarde berekend op basis van de gemiddelde verkoopprijs van vergelijkbare auto’s op merk, model, leeftijd en kilometerstand. Bij Bovag en ANWB wordt een schatting van de waarde gegeven op basis van merk, model, leeftijd en opties en accessoires.

Hoeveel geld is mijn auto?

Je kan de dagwaarde online berekenen bij ikwilvanmijnautoaf. Dit gebeurt op basis van onder meer de voertuiggegevens (merk, model, type, enz.), kilometerstand, accessoires en de staat van onderhoud. Na het invullen van alle gegevens krijg je een dagwaarde te zien die op dat moment geldt.

Je auto kostte je nieuw 32.000 euro. Na vijf jaar krijg je er nog 14.000 euro voor terug. Je afschrijving is dus 32.000 –14.000 euro is 18.000 euro. Per jaar is dat 3.600 euro.

Waar kun je het beste je auto verkopen?

De meest bekende auto verkoop methode is waarschijnlijk via een online marktplaats zoals Gaspedaal.nl of Autowereld.nl. Veel autobedrijven maken gebruik van online marktplaatsen om hun auto’s te verkopen maar ook particulieren kunnen een advertentie opmaken om hun auto te verkopen.

Is Autovendi betrouwbaar?

Niet de grootste website in Nederland waar je je auto kunt verkopen maar daar staat wel een goede service tegenover. In tegenstelling tot andere verkoopsites krijg je bij Autovendi.nl als verkoper niet een indicatie bod op basis van alleen een kenteken en kilometerstand, maar ontvang je een gegarandeerd ….

Welke auto verliest meeste waarde?

De auto die in absolute cijfers het meest in waarde daalde is de S 560 Cabriolet.

Wat is een auto na 5 jaar nog waard?

Vervolgens deel je dit door 12 maanden en je ziet wat je auto jaarlijks aan waarde verliest. Rekenvoorbeeld: je koopt een nieuwe BMW 520i, cataloguswaarde: €49.900,-. De (verwachte) restwaarde na 5 jaar bedraagt €20.400,-. Rekensom: (€49.900 – €20.400,-) : 5 jaar = €5.570,- per jaar aan afschrijving.

Wat is mijn auto waard ouder dan 15 jaar?

Als een auto ouder is dan 15 jaar, geldt vanaf dat moment de waarde in het economische verkeer. Dat is de prijs die u normaal zou krijgen als u de auto verkoopt. Bij deze oude auto’s is de catalogusprijs dus niet van belang.

Wat is de dagwaarde?

Verschil dagwaarde en aanschafwaarde

De aanschafwaarde is het bedrag dat u voor de auto betaalde toen u de auto kocht. De dagwaarde is het bedrag dat uw auto vandaag waard is. Of vlak voor het ongeluk of diefstal waard was. De aanschafwaarde is hoger dan de dagwaarde.

Hoe reken je af voor een auto?

De berekening is zelf is erg makkelijk, trek je restwaarde af van de aanschafwaarde, (bijvoorbeeld € 20.000,- min € 10.000,- is € 10.000,-). Deel dit bedrag door het aantal jaren dat je de auto in bezit heb (€ 10.000,- delen door 4 jaren is € 2.500,- per jaar).

Wat is de beste tijd om je auto te verkopen?

Dé tijd van het jaar om je auto te verkopen is tussen de maanden maart en juni. In januari en augustus is het meestal erg stil op de tweedehandsmarkt voor auto’s.

Hoe verkoop je het snelst je auto?

4 tips om je auto zo goed mogelijk te verkopen

 1. Kies het juiste verkoopkanaal. Inruilen, een briefje achter het raam of een online veiling.
 2. Maak voldoende en duidelijke foto’s. Als je besloten hebt je auto zelf te verkopen, zorg dan voor een goede eerste indruk met je foto’s.
 3. Onderhoudsboekje en APK.
 4. Bepaal de juiste prijs.

Wie is AutoVendi?

AutoVendi is een auto verkoop portaal dat is ontwikkeld door particulieren, voor particulieren. Wij zijn gespecialiseerd in het telefonisch bemiddelen bij de verkoop van jong gebruikte auto’s tussen verkopers en kopers.

Hoe kom ik van mijn auto af NL?

Het verkopen van je auto werkt als volgt.

 1. Stap 1. Aanmelden. Meld je voertuig snel en eenvoudig aan door een paar vragen over je voertuig te beantwoorden.
 2. Stap 2. Resultaat ontvangen. Binnen enkele dagen ontvang je van ons een persoonlijk aanbod, wij versturen geen automatisch gegenereerde taxaties.
 3. Stap 3. Verkopen.

Welke auto’s zijn waardevast?

Dit zijn de meest waardevaste auto’s van 2022!

 • Land Rover Range Rover P400 SE.
 • Mercedes-Benz CLA 180 Shooting Brake AMG Line.
 • Volkswagen California Beach Tour 2.0 TDI.
 • Land Rover Range Rover Evoque D165 2WD.
 • Porsche Macan 2.0.
 • Porsche 718 Boxster Spyder.
 • Volkswagen Multivan 1.4 TSI eHybrid Life.
 • Porsche 718 Cayman GT4.

Welke auto minst waardevast?

Top 15 meest en minst waardevaste personenauto`s 2010

Plaats Merk Restwaarde in % na drie jaar*
1 Toyota 71,9
2 Peugeot/Citroën 71,8
3 Ford 70,0
4 Daihatsu 69,6

Wat is de aanschafwaarde van een auto?

De aanschafwaarde van uw auto is het bedrag dat u heeft betaald toen u de auto kocht. Dit is inclusief accessoires die al in de auto aanwezig waren.

Hoe bereken je de cataloguswaarde?

De catalogusprijs is de officiële nieuwprijs van de (bestel)auto die geldt op de datum dat het kenteken deel 1 is afgegeven.

Wie bepaalt de dagwaarde van een auto?

De ANWB koerslijst geeft een gemiddelde waarde aan onder bepaalde omstandigheden. In uw geval een gemiddeld bedrag dat bij BOVAG bedrijven betaald wordt bij inruil. Een dagwaarde is dus een waarde op die dag onder een bepaalde omstandigheid. Verkoopwaarde is uiteraard hoger dan inruilwaarde.

Hoeveel kun je afdingen op een tweedehands auto?

Weet je niet hoeveel onderhandelingsruimte er is? Bedenk dat het redelijk normaal is dat je 8 tot 10 procent van de verkoopprijs af probeert te krijgen. Zeker als je geen auto inruilt, is het normaal om korting te krijgen. Geen inruil betekent minder risico en minder kosten voor de verkoper.

Waarom zijn 2e hands autos zo duur?

De markt voor gebruikte auto’s heeft net als die voor nieuwe modellen te maken met krapte. Er is te weinig instroom en ook de import vanuit het buitenland neemt af. Hierdoor lopen de prijzen van gebruikte auto’s flink op.

Is een auto van 10 jaar oud?

Enkele decennia geleden zouden de meeste auto’s van 10 jaar oud niet als verkeersveilig worden beschouwd. Maar vandaag de dag zijn de meeste auto’s van 10 jaar oud nog steeds in goede staat en vertonen ze geen tekenen van verzwakking.